Tutkimuksella kohti tasa-arvoista työelämää

CoWeAll Pride-viikolla

22/06/2021
Juhannuksen jälkeinen viikko on Pride-viikko ja CoWeAll-hanke on siinä mukana. Hankkeen tutkija Jukka Lehtonen osallistuu Helsingin yliopiston Pride-tapahtumaan, jossa käsitellään historiallisesta näkökulmasta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöteemojen tutkimusta.
 

Helsingin yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta ja Helsingin yliopiston kirjasto järjestävät torstaina 1. heinäkuuta jo perinteeksi muodostuneen Pride-tilaisuuden.

Vuosi 2021 on moninkertainen juhlavuosi, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta, 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistumisesta mielenterveysluokituksesta ja 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön (Helsingin seudun Setan) perustamisesta. Juhlavuosi näkyy tilaisuuden teemassa, joka on sateenkaarihistoria tutkimuksessa. Tavoitteena on tuoda esiin sateenkaarihistorian tutkimusta eri tutkimusalojen näkökulmista ja antaa ääni ryhmille, jotka eivät aina saa ääntään kuuluviin.
Tilaisuus järjestetään verkkotapahtumana Zoom-yhteydellä.
Tilaisuuden kielenä on suomi, mutta yleisökysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi ja englanniksi.
Akateeminen sateenkaari juhlavuonna 2021 -tilaisuus Facebookissa.
Oh­jel­ma:
klo 13.00 – 13.05 Tilaisuuden avaus, Tom Böhling
klo 13.15 – 13.15 Ylioppilaskunnan laulajat
klo 13.15 – 13.30 Presidentti Tarja Halosen videotervehdys
klo 13.30 – 13.55 Sateenkaarihistoria tutkimuksen näkökulmasta -keynote speaker, historioitsija Sandra Hagman
klo 13.55 – 14.00 Tauko
klo 14.00 – 14.15 Kommenttipuheenvuoro, Helsingin yliopiston opiskelija Jamie Rämä
klo 14.15 – 14.55 Paneeli: Sateenkaarihistoria tutkimuksessa – kohtalokkaat suhteet. Panelistit: Sandra Hagman, Eeti Huikku (yhdenvertaisuusvastaava; Qaareva ry), Helsingin yliopiston tutkija Jukka Lehtonen, Satu Perjo (puheenjohtaja; Qaareva ry) ja Jamie Rämä. Paneelin puheenjohtajana toimii kirjallisuustieteilijä Rita Paqvalen.
klo 14.50 – 14.55 Ylioppilaskunnan laulajat

klo 15.00 Tilaisuuden lopetus, Tom Böhling

CoWeAll-tutkija Jukka Lehtonen on myös kirjoittanut kaksi blogitekstiä. Toinen käsittelee homoseksuaalisuuden häiriöluokittelua, joka poistui 26.6.1981 eli 40 vuotta sitten, ja medikalisaation merkitystä. Se julkaistaan sateenkaarihistoria.fi -sivustolla. Toinen julkaistiin tutkimushankkeen sivuilla ja siinä Lehtonen kertoo viisi sateenkaarinäkökulmaa kasvatukseen eli siitä, millaista kasvatusteemaista tutkimusta WeAll-hankkeen kuusivuotisessa historiassa on tehty:
Lehtonen on myös antanut Talouselämä-lehteen haastattelun liittyen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan työelämässä sekä ammattiliitto Pro on tehnyt haastatteluvideon, jossa vähemmistöjen työelämäkokemuksia pohditaan. Pro-liiton video julkaistaan Pride-viikolla: https://proliitto.fi/fi/uutiset

Linkki Talouselämä-lehden haastatteluun.  (Juttu maksumuurin takana.)

Hyvää Pridea!!!
bursa escort