Tutkimuksella kohti tasa-arvoista työelämää

WeAll-puheenvuoro Strategisen tutkimuksen neuvoston seminaarissa: (Johtaja)isän vanhempainvapaa edistää tasa-arvoa

 Tasa-arvoisempi tulevaisuus, Musiikkitalo, Helsinki, 19.12. klo 15–17.30

Suomean Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston tapahtuma yhdistää tutkijat, päättäjät ja median. Miltä näyttää tasa-arvo lähes 100-vuotiaassa Suomessa? Miten tasa-arvo toteutuu eri ikä- ja väestöryhmissä? Puhumassa WeAll-hankkeen tutkija professori Anna-Maija Lämsä.

Järjestäjät: Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston Tasa-arvoinen yhteiskunta -ohjelma

Puhenvuoro:
WeAll-hankeen esittely. Professori Anna-Maija Lämsä, Jyväskylän yliopisto.

 

Puheenvuoro: (Johtaja)isän vanhempainvapaa edistää tasa-arvoa. Professori Anna-Maija Lämsä, Jyväskylän yliopisto.

Tasa-arvoinen yhteiskunta 
Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto rahoittaa kuutta Tasa-arvoinen yhteiskunta -ohjelman hanketta, jotka tutkivat, miten tasa-arvo Suomessa toteutuu.

Tutkimusohjelmassa perehdytään tasa-arvoon ja sen edistämiseen. Miten tasa-arvo eri alueilla toteutuu suomalaisessa yhteiskunnassa? Tutkimme, mitkä ovat eriarvoisuutta tuottavia mekanismeja nyky-Suomessa ja millaisella politiikalla tasa-arvoa voidaan edistää: olipa sitten kyseessä perhe-, kulttuuri-, työ-, sukupuoli-, eläke tai koko yhteiskuntapolitiikan kokonaisuuteen liittyvät ratkaisut.

Tutkimme, miten luoda osallisuutta, yhtäläisiä mahdollisuuksia ja kyvykkyyksiä osallistua yhteiskuntaan ja toimia sen täysivaltaisena jäsenenä. Tutkimusohjelman tematiikka kattaa ihmisen koko elinkaaren. Etsimme ratkaisuja peruspalvelujen, etuusjärjestelmien yhteiskunnallisten instituutioiden uudistamiseen.

bursa escort